27 augusti 2019
18:00

Östansbo IS

Referat: Bullermyrens IK - Östansbo IS

Vi börjar matchen riktigt bra och dominerar totalt första kvarten. Tar ledning med 2-0 och det kunde ha varit mer. Sedan gör vi som vi brukar och börjar spela svårare när vi leder och känner att vi är bättre. Ett onödigt bolltapp på mittlinjen och en frispark senare står det 2-1. Efter det jämnas spelet ut och Östansbo kontrar in 2-2. Vi reser oss dock igen sista 12-13 minuter av första halvlek och gör 3-2 och har bud på mer. Halvtidsresultatet kunde och borde ha varit närmare 5-1 sett till spelövertag, Östansbo har 2 chanser och gör 2 mål medan vi har 7-8 lägen och gör 3.

Andra halvlek är ganska dålig av oss. Dålig rörelse utan boll och obefintlig kommunikation med de medspelare man har närmast. Vi bjuder på ett mål och en straff som det blir mål på enbart på grund av svagt passningsspel i backlinjen på egen planhalva där vi tappar boll på fel ställe. Vi lyckas ändå fajta oss till en poäng sedan vi gjort mål på straff med 10 minuter kvar.
Totalt sett ändå rättvist med tanke på att vi var bättre i första halvlek och Östansbo i den andra. Men vi måste lära oss av misstagen som vi har sett liknande så många gånger under denna säsong. När vi spelar bra och tar ledningen måste vi fortsätta med det vi gör bra och inte börja spela svårare och riskera omställningar mot oss.